кадър: bTVРедактор: Афганистан не беше готов за демокрация. 80% от хората

...
кадър: bTVРедактор: Афганистан не беше готов за демокрация. 80% от хората
Коментари Харесай

Абдул Рахман: България направи много за Афганистан, хората носеха цветя на българските войници

кадър: bTV

Редактор: 

Афганистан не беше подготвен за народна власт. 80% от хората там са необразовани, религията играе голяма роля в живота на хората, това сподели в студиото на bTV Абдул Рахман, някогашен офицер от афганистанската войска. Той изясни, че нито Англия, нито Съюз на съветските социалистически републики, нито Съединени американски щати са оценили това, че като всяка страна, по този начин и тази има собствен характерен метод на ръководство и по тази причина не приема техния модел.

„ Руснаците първо бяха посрещнати с отворени прегръдки. По същия метод и американците “, напомни Рахман. Той разяснява, че прекосяването на армията на страната на талибаните е сюжет, който е квалифициран най-малко от две години от афганистанското държавно управление и американците. „ Не може за 24 часа 300-хилядна войска да я няма “, сподели той. Бившият боен, който е взел участие и в българските военни задачи в Афганистан, добави също, че хората са още „ на мрачно “ какво съглашение е постигнал с талибаните някогашния американски президент Доналд Тръмп.

„ Българските инструктури направиха доста за образованието на афганистанската войска. България направи много неща за напредъка на Афганистан “, разяснява някогашния офицер. По думите на Рахман, българите още от преди са познати като другарски народ. С българските офицери ходихме по улиците, нещо което малко други можеха да си разрешат. „ Хората идват, питат какви са тези. Като кажеш, че са българи, идват отново и носят цветя “, описа Абдул Рахман.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР